1 jaar Di(e)ftar: niks te vieren

De Di(e)ftarkwestie blijft huilen met de pet op. Van in het begin heeft het Vlaams Belang als enige gewaarschuwd om niet mee in het verhaal te stappen, maar omdat CD&V – toen nog samen met N-VA – de kar keerde, kwam het ‘sublieme’ afvalsysteem er toch.

De verregaande gevolgen van die tsjevenstreek kennen we intussen allemaal. E
en jaar na de definitieve omschakeling is de chaos rond Di(e)ftar zelfs geen haar verbeterd. Bevoegde schepen Gert Van Eester, zelf CD&V’er, lijkt de moed al lang verloren maar klopt nog één keer op tafel: “Eén maart 2010 is de definitieve deadline. Als de problemen dan niet zijn opgelost, moet er een alternatief komen.” Allé vooruit… We zijn benieuwd en kijken alvast uit naar dat alternatief, want veel bewegingsruimte is er natuurlijk helemaal niet en dankzij een even ‘subliem’ contract hangt het stadsbestuur voor 14 jaar aan handen en voeten gebonden!

Later deze week vindt in de commissie ‘Landbouw, milieu-, afval- en waterbeleid’ een evaluatie plaats van 1 jaar Di(e)ftar. Gemeenteraadsleden Frans Verzwyvel en Véronique Vercammen, allebei lid van de commissie, zullen er ongetwijfeld nog uitgebreid op de hele kwestie terugkomen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...