10.000euro premie voor gesubsidieerde vzw

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt neemt kennis van het feit dat de gesubsidieerde vzw Oxfam Wereldwinkel in Lier van de Lierse belastingbetaler een premie van 10.000euro krijgt voor de verhuis van de Berlarij naar de Antwerpsestraat.

Met dit geschenk van 10.000euro zal er geen starter geholpen worden, geen nieuwe winkel gecreëerd worden, geen extra jobs bijkomen en dus ook geen extra belastinginkomsten voor de stad.

Dankzij het weggeven van 10.000euro aan de vzw zal er wel weer een nieuw leegstaand pand in de Berlarij bijkomen.

Niet enkel laat men de handelaars in de Berlarij, Berlaarsestraat en H.-Geeststraat in de kou staan, maar zorgt het stadsbestuur ervoor dat de nog bestaande handelszaken in de binnenstad die net buiten het nieuwe kerngebied vallen, het steeds moeilijker zullen krijgen.

Met de eerste twee goedgekeurde premies aan vzw Oxfam en aan de keten Sanké is duidelijk dat dit geld niet naar Lierse starters gegaan is.

De torenhoge huurprijzen in het kerngebied zullen dankzij de premie ook niet gauw verlagen tot realistische bedragen. Wie zich als kleine zelfstandige in Lier wil vestigen zal dus genoodzaakt zijn een pand te huren in één van de, door N-VA en Open VLD, afgeschreven straten. Zonder steun of hulp van het stadsbestuur.

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt hekelt de wijze waarop dit stadsbestuur omgaat met de ondernemers die binnen de vesten gelegen zijn. Met het huidige beleid bewandelt N-VA en Open VLD bewust verder het pad van de totale vernieling van complete winkelgebieden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...