Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt duidelijkheid omtrent Zimmertoren.

 

 

 

In de krant Het Laatste Nieuws van donderdag 22 februari 2018 konden we in een artikel van Bertje Warson lezen dat de Zimmertoren dringend gerestaureerd moet worden. Zo zou o.a. het eiken raamwerk van een twintigtal lood-in-glas-ramen rot zijn.

In datzelfde artikel kunnen we ook de reactie van Jos d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, lezen die zegt: “ Ik vraag al 12 jaar aan het stadsbestuur om onderhoudswerken uit te voeren, maar het gebeurt niet.”. De voorzitter besluit: “ Lier heeft een uniek gegeven dat veel toeristen aantrekt maar als men niets doet vrees ik het ergste”.

De geraamde kosten voor de renovaties bedraagt 1 miljoen euro volgens de krant.

Schepen Verwaest (N-VA)  ontkent via een facebook-post het bedrag van de renovatiekosten en minimaliseert de gebreken.

 

Vandaag, vrijdag 23 februari, lezen we in een nieuw artikel van dezelfde krant dat voorzitter d’Haens zegt: “ De reparatie van de dakgoot van het geklasseerde Schippershuis heeft men zo lang laten aanslepen dat de inkomdeur eronder verrotte. Er werd een nieuwe deur geplaatst, maar de dakgoot is nog altijd niet hersteld, waardoor er binnenkort waarschijnlijk alweer een nieuwe deur dient te komen.”

Als we echter kijken naar het bestuur van het Zimmertorencomité, stellen we vast dat naast voorzitter Jos d’Haens, ook journalist Bertje Warson én schepen Rik Verwaest hier deel van uitmaken. Allen zouden ze dus toch over dezelfde gegevens moeten beschikken, of niet?

De Lierenaar heeft het recht te weten wat de werkelijke toestand is van onze  Zimmertoren. Het is tenslotte een stuk Liers patrimonium waar we trots op moeten zijn, en dat degelijk onderhouden dient te worden.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt dan ook zeer snel duidelijkheid van de schepen over de toestand van de Zimmertoren en de geraamde kosten voor de renovatie.

 

Bart Verhoeven

Voorzitter en lijsttrekker

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...