2 maten en 2 gewichten?

In één van de laatste zittingen van de gemeenteraad voor de vakantie, verdubbelde de meerderheidspartijen de concessies op de begraafplaatsen. De verantwoording was “dat Lier het goedkoopste is van de regio en dat het dus ook niet meer dan logisch is dat we volgen”.
De bestaande belasting op inname van de openbare weg (die bijvoorbeeld betaald moet worden bij het plaatsen van een container tijdens de uitvoering van werken) ligt daarentegen veel hoger dan in elk van de ons omringende gemeenten! In sommige steden, zoals Antwerpen, is die zelfs onbestaand. Op onze vraag of deze andere belasting dan op haar beurt verminderd wordt om ook hier de regionale tendens te volgen, was de reactie “dat het hier om twee verschillende zaken gaat en dat we die niet met mekaar mogen vergelijken”…
De verdubbeling van de concessies op de begraafplaatsen door de meerderheid is ondertussen spijtig genoeg een feit. De afschaffing van de belasting op inname openbare weg daarentegen, is een van de punten op het programma van onze partij!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...