70 jaar na overlijden van Van der Hallen blijft zijn oproep actueel

Zaterdag 17 maart werd de Lierse schrijver en Vlaams-nationale jeugdbezieler Nest Van der Hallen gehuldigd op de stedelijke begraafplaats van Kloosterheide. Om 14.30uur werd aan zijn grafmonument een bezinningsmoment gehouden.

Ook dit jaar was Vlaams Belang Lier-Koningshooikt met een ruime vertegenwoordiging aanwezig en legde het als huldeblijk een bloementuil op zijn graf.

Precies 70 jaar na het overlijden van Ernest Van der Hallen blijft zijn oproep meer dan actueel:

“Wees radicaal, wees principieel, wees absoluut, wees hetgeen de burger noemt: extremist. Geef uzelf zonder meten of rekenen. Aanvaard de zogenaamde levensrealiteit niet en laat u niet door het leven aanvaarden. Geef nooit het strijdbeginsel op.”

Naar aanleiding van deze herdenking confronteerde Vlaams Belang de aanwezige Vlaams-nationalistische politici in alle sereniteit met deze uitspraak.

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt hoopt dan ook dat alle aanwezige Vlaams-nationalistische politici na 17 maart wat meer laten zien van dat radicale en principiële in hun beleid.

Vlaams-nationalist ben je tenslotte niet enkel tijdens een herdenking of als het je uitkomt. Je bent het iedere dag, of je bent het niet!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...