Aantal defecten OCT’s van kwaad naar erger

Het aantal defecten aan de ondergrondse afvalcontainers (OCT’s) breekt alle records, dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Marcel Taelman opvroeg bij de stad Lier. In 2012 waren er nog 422 mankementen. In 2014 klom dit naar 862, een verdubbeling tegenover het begin van de legislatuur.

 

Het bestuursakkoord van N-VA en Open VLD is nochtans duidelijk: “de OCT’s van Diftar moeten altijd optimaal functioneren en moeten vrij zijn van technische fouten”. De realiteit bewijst net het tegenovergestelde. De problemen rond Diftar verbeteren niet en het aantal defecte OCT’s steeg in 2014 zelfs tot meer dan twee per dag.

 

De dalende dienstverlening staat voor het Vlaams Belang in schril contrast met de gestegen afvalfactuur. De Lierenaars en Hooiktenaars betalen sinds kort heel wat voor hun afvalverwerking, waaronder een nieuwe afvaltaks van 54 euro per jaar. Tegelijkertijd kan het stadsbestuur niet garanderen dat het systeem naar behoren werkt of er zelfs verder op achteruitgaat.

 

Het Vlaams Belang ziet in het falen van Diftar de belangrijkste oorzaak van het sluikstorten. Het stadsbestuur moet het voornemen uit het eigen bestuursakkoord dan ook dringend ter harte nemen. Het kan immers niet dat inwoners, die op een correcte manier hun afval aanbieden en voor de diensten van Diftar flink in de buidel tasten, niet kunnen rekenen op een afvalsysteem dat werkt zoals het hoort.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...