ACV smijt verkiezingskandidaat buiten

Een verkiezingskandidaat van het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt werd door de vakbond ACV ontslagen omdat hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober op een lijst stond van het Vlaams Belang.

In een brief aan de betrokkene stelt het LBC-NVK (Landelijke Bediendencentrale – Nationaal Verbond voor Kaderleden en vakcentrale van het ACV) dat de kandidatuur voor het Vlaams Belang niet overeenstemt met de “democratische waarden” die door de syndicale organisatie worden gedragen. Enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen werd het Vlaams Belang ook al uitgesloten op een ACV-debat “met plaatselijke politici” in de parochiezaal O.L.V. Onbevlekt.

Het uitsluiten van Vlaams Belang-kandidaten door de traditionele vakbonden blijft onverkort doorgaan, ook in Lier en Koningshooikt. De houding van ACV is nochtans in strijd met de anti-discriminatiewet van 10 mei 2007, die een verbod legt op discriminatie op basis van politieke overtuiging. Het ontslag kan dus aanleiding geven voor een veroordeling (wat overigens niet de eerste keer zou zijn).

Het Vlaams Belang neemt in ieder geval contact op met de juridische dienst en bekijkt welke stappen ondernomen kunnen worden. De zogenaamd christelijke organisatie ACV sluit immers mensen uit op basis van vooroordelen, en doet daarmee precies wat ze het Vlaams Belang verwijt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...