Amper 7,5 op 10 jonge gezinnen in Lier spreekt nog Nederlands!

Vlamingen weldra minderheid in eigen stad?

Het aantal jonge gezinnen waar nog Nederlands wordt gesproken, gaat er in Lier met rasse schreden op achteruit. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Kind en Gezin. Het Vlaams Belang, dat de cijfers onder de loep nam, verwacht dringend meer ambitie van het stadsbestuur om het tij te keren.

Terwijl in 2012 ‘slechts’ 18,9 procent van de pasgeborenen opgroeide in een anderstalig gezin, liep dat cijfer vorig jaar op tot liefst 24,5 procent. Dat is een stijging met 5,6 procent in nauwelijks vier jaar tijd.

In nog amper 7,5 op de tien gezinnen is de thuistaal het Nederlands. In meer dan 16 procent van de gevallen is dat ondertussen een niet-Europese taal, waaronder voor een groot deel het Turks, Arabisch of Berbers (6,3 procent). Het aantal kinderen dat thuis in het Frans wordt opgevoed, ligt op 2,4 procent.

Hoe men het ook draait of keert: ook onze stad ondervindt in toenemende mate de gevolgen van het lakse immigratiebeleid dat in dit land wordt gevoerd, terwijl op lokaal vlak elk beleid om het Vlaamse karakter van onze stad te versterken, uitblijft.

Het spreekt voor zich dat, wanneer de huidige tendens zich doorzet, de Vlamingen een minderheid in eigen stad dreigen te worden, terwijl elk integratiebeleid helemaal onmogelijk wordt gemaakt.

De immigratiekraan moet eindelijk worden dichtgedraaid. Immigranten die zich niet willen of kunnen aanpassen, moeten worden aangemoedigd om terug te keren naar het land van herkomst. Op lokaal vlak moet bovendien dringend een beleid worden gevoerd om het Vlaamse karakter van onze stad te versterken. Zo niet, kunnen we binnenkort ‘minderheidsplannen’ gaan opmaken voor autochtone Vlamingen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...