Antwerpsestraat: kan het toch?

Eerder deze maand wees het Vlaams Belang op de erbarmelijke staat van de vernieuwde Antwerpsestraat (klik hier). Onze opmerkingen hebben het stadsbestuur dan toch doen overgegaan tot wat actie: de marmeren blokken werden herschikt en de beschadigde exemplaren werden weggehaald, boompjes werden aangeplant, losliggende riooldeksels liggen weer vast en ontbrekende betegeling werd opnieuw aangebracht, putjes van gas en water liggen voortaan gelijk met de stoep, enzovoort.

Het Vlaams Belang is tevreden dat het schepencollege eindelijk uit zijn winterslaap komt, al had dat natuurlijk veel eerder gekund. Vlak voordat gemeenteraadslid Marcel Taelman het schepencollege zou ondervragen in de gemeenteraad over de verwaarlozing van de vernieuwde Antwerpsestraat, wordt de hele boel opgekuist en worden herstellingen uitgevoerd die maandenlang op zich lieten wachten.

Daarnaast wil het Vlaams Belang het stadsbestuur er toch attent op maken dat het werk – opnieuw – niet gedaan is. Zones van de rijweg die werden aangelegd met stoeptegels in plaats van volwaardige straatstenen, zitten nog altijd los en komen omhoog. Daar zal heel wat meer voor nodig zijn dan wat kleinschalig oplapwerk.

Schepen Jan Hermans (Lier&Ko) moet het dossier rond de heraanleg nu eindelijk maar eens afronden. Gemeenteraadslid Marcel Taelman zal die boodschap zeker nog herhalen tijdens de gemeenteraad van maandag aanstaande.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...