Antwerpsestraat, (nog steeds) straatje zonder eind

Het is zover: de straatstenen in de Antwerpsestraat zitten los en komen omhoog. De voorspellingen van het Vlaams Belang worden daarmee harde realiteit.

Het was gemeenteraadslid Marcel Taelman die reeds tijdens de heraanleg van de Antwerpsestraat aan de alarmbel trok om het schepencollege te waarschuwen. Als ondergrond werd gekozen voor gewone steenslag, terwijl dat eigenlijk betonslag moest zijn om spoorvorming of erger te voorkomen. Ook de materiaalkeuze van de tegels was fout. Bepaalde zones van de rijweg werden aangelegd met stoeptegels in plaats van volwaardige straatstenen. Deze tegels zijn echter te groot en liggen op strippen, waardoor ze lostrillen door het bovengronds verkeer. Kan het trouwens toeval zijn dat het net diezelfde tegels waren die reeds enkele maanden na de opening van de vernieuwde Antwerpsestraat werden opengebroken?

Naast de losse straatstenen staan de marmeren blokken nog altijd kriskras door elkaar en zijn ze beschadigd, de zinken plantenbakken vormen geen fraai zicht en de urine van honden laat duidelijk sporen na, sommige riooldeksels liggen los of de betegeling is verdwenen, niet alle boomroosters zijn afgewerkt met levensgevaarlijke putten als gevolg, de putjes van water en gas liggen op een lager niveau dan de stoep (nochtans zou hier speciaal op toegekeken worden was ons beloofd), … De voorspelling van het Vlaams Belang dat de heraanleg van de Antwerpsestraat een ‘straatje zonder eind’ zou worden (zie bijlage), lijkt meer dan ooit werkelijkheid.

Schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) mag zich alvast aan een interpellatie verwachten van gemeenteraadslid Marcel Taelman tijdens de eerstvolgende gemeenteraad.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...