Antwerpsestraat, straatje zonder eind

Schepencollege staat erbij en kijkt ernaar


Een vernieuwde winkelstraat, mooier kan het haast niet zijn. Of toch, want amper enkele weken nadat de heraangelegde Antwerpsestraat officieel geopend werd, moest er alweer uitgerukt worden om … herstellingswerken uit te voeren. Hoewel het Vlaams Belang hiervoor in het verleden meermaals gewaarschuwd heeft, vielen onze opmerkingen telkens opnieuw in dovemansoren. Raadsleden Frans Verzwyvel en Marcel Taelman uitten in de gemeenteraad – soms zelfs tot treurens toe – hun bezorgdheid over de gang van zaken. Tevergeefs.

Vandaag hangt de werkkledij weer aan de haak, al kan natuurlijk de vraag gesteld worden voor hoelang? Het werk is immers nog niet afgerond en het geleverde werk doet het ergste vermoeden. De herstelling die amper een tweetal weken geleden werd uitgevoerd, lijkt opnieuw aanleiding te geven tot verzakking. En wat met de betonnen blokken, die blijkbaar nog altijd geen bestemming hebben gekregen? Of de fietsnagels die dag in dag uit schaarser worden?

Het is intussen duidelijk dat de monstercoalitie er in dit dossier niet in slaagt de noodzakelijke verantwoordelijkheid op zich te nemen. Hoewel de vakantieperiode op de laatste beentjes loopt, is het eindresultaat niet wat het zou (en had) moeten zijn. Een mens vraagt zich stilaan af of het eindresultaat ooit wel eens te zien zal zijn…

De vrees dat de heraanleg van de Antwerpsestraat ‘een straatje zonder eind’ zal worden, is bij het Vlaams Belang reëel. Door een gebrek aan verantwoordelijkheid binnen de monstercoalitie dreigen de Lierenaars, Hooiktenaars en de lokale middenstanders kind van de rekening te worden. Nóg meer dan tot op heden het geval is. Het Vlaams Belang pleit er dan ook voor om de koe bij de horens te vatten en de verschillende ‘kleinschalige’ afwerkingen, herstellingen en/of rechtzettingen zo gebundeld en spoedig mogelijk door te voeren, opdat de aanslepende heraanleg van de Antwerpsestraat definitief vaarwel kan worden gezegd.

Olivier Peeters
Afdelingsvoorzitter 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...