Belastingverhoging van 54 euro per jaar/per gezin

Elk gezin uit Lier en Koningshooikt betaalt vanaf 1 januari 2014 een bijkomende belasting van 54 euro aan Ivarem. Het gaat om een jaarlijkse bijdrage voor de vaste kosten van het afvalbeleid.

Eerst beslissen de gemeenten – waaronder Lier – het afvalbeleid uit te besteden aan Ivarem, daaraan gekoppeld het onzalige diftaravontuur met de schandalige problemen met de OCT’s en nu als klap op de vuurpijl gaat men de Lierenaars en Hooiktenaars nog eens extra pluimen met 54 euro per jaar. Dit gebeurt door het en stoemelings afhouden via de persoonlijke diftarrekeningen en dit zonder dat daarover tot vandaag enig debat in de gemeenteraad is geweest.

De Lierse en Hooiktse burgers worden compleet voor voldongen feiten geplaatst. Dit is een hold-up, een belastingverhoging zoals we nog niet vaak gezien hebben en dit gebeurt door het schuldige medeweten van het Lierse stadsbestuur!

Het Vlaams Belang zal hieromtrent uiteraard de meerderheid interpelleren. Misschien moet de beslissing van de meerderheidsfracties om geen zitje in de raad van bestuur van Ivarem op te nemen wel in dit licht worden bekeken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...