Besparen waar nodig?

De stad Lier moet flink besparen en dat zullen we geweten hebben. Een waslijst aan budgettaire maatregelen zal de komende drie jaar zo’n vijf miljoen euro uitsparen. Daarnaast moeten de verschillende ingrepen (hoe klein ook) de te hoge uitgaven uit het verleden terugschroeven.

Elke euro is dus van tel. Dat het schepencollege ondanks dat toch met liefst negen schepenen deze legislatuur aanvangt, is volstrekt onbegrijpelijk. Het schrappen van enkele schepenmandaten had de stad een aanzienlijke besparing opgeleverd die – zoals het stadsbestuur zelf aangeeft – meer dan ooit nodig is.

Marleen Vanderpoorten, als voormalig burgemeester verantwoordelijk voor de barslechte financiële situatie, lijkt het allemaal niet zo serieus te nemen. In een brief nam ze ontslag als gemeenteraadslid maar als schepen van Welzijn blijft ze toch in de gemeenteraad. Het behendig trucje levert Open VLD een extra zetel op voor ene Yahya Degirmenci. De bijkomende zitpenningen die daarmee gepaard gaan, komen uiteraard zes jaar lang ten laste van de stad.

Besparen is één ding, maar dan moet het schepencollege natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Een minimum aan financiële consequentie is toch het minste wat we van deze omvangrijke ploeg mogen verwachten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...