Besparing van schepen Verwaest kost de Lierenaar 65.000€

Het was even schrikken bij het lezen van de GVA deze ochtend. In een artikel over de verhuis van de Toeristische dienst naar de raadzaal van het stadhuis kwam schepen Rik Verwaest superlatieven tekort om de voordelen hiervan op te sommen.

Dat het pleidooi van het Vlaams Belang destijds om deze locatie te gebruiken op geen enkele steun kon rekenen, vinden we niet terug in het artikel.

Ook de uitspraak van de schepen: “We sparen dus behoorlijk wat belastinggeld uit.” doet de waarheid geweld aan. In 2013 herhaalde schepen Verwaest nog eens zijn standpunt: “Het Timmermans-Opsomermuseum krijgt een opknapbeurt en een nieuwe indeling. Zo wil de stad de dienst Toerisme en loketten van Vrije Tijd er onderbrengen.”

Dat het schepencollege hierdoor 65.000€ belastinggeld heeft verkwanseld aan erelonen en verbrekingsvergoeding, blijkt schepen van Toerisme Verwaest (N-VA) ook vergeten te melden in zijn persmededeling.

Het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt is tevreden dat het schepencollege nu eindelijk het licht ziet, maar het is jammer dat dit weer eerst een smak geld moest kosten aan de Lierse belastingbetaler.

In een dossier waarbij het schepencollege een verkeerde beslissing genomen heeft, die is blijven verdedigen tot het niet meer anders kon en daardoor veel geld verkwanseld heeft, had een iets nederige persmededeling niet misstaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...