Bezoek aan de parlementen

Op donderdag 24 oktober jl. organiseerde onze afdeling een bezoek aan  het Vlaams en het federaal  parlement. Zo’n 40 deelnemers die om  10u.30 paraat stonden aan het station te Lier vertrokken per trein naar Brussel. 

Met een half uur vertraging bereikte de groep het station van Brussel-Centraal, waar ze werden verwelkomd door Jan Mortelmans en Olivier Peeters die de deelnemers veilig door het Brusselse loodsten. 

Aangekomen in het Vlaams parlement, kwam de groep in de zorgzame handen van fractievoorzitter Joris Van Hauthem. Deze beantwoordde alle vragen van de aanwezigen en vertelde de nieuwsgierigen allerlei interessante weetjes:  niet louter politiek, maar ook over de architectuur van de “koepelzaal “, “de Schelp” en verscheidene commissiezalen.

Na een  aangenaam middagmaal trok de groep naar het federaal parlement, waar men “live” vanaf het balkon  van de Kamer de grote kanonnen in actie kon zien:  Barbara Pas, Bruno Valkeniers en Gerolf Annemans stonden in de frontlinie om er onder andere “madame NON” in te tomen. Het was opvallend hoe de zetels van het Vlaams Belang goed gevuld waren, in tegenstelling  tot die van de meeste andere partijen.

Daarna werden we te woord gestaan door Rita De Bont, die onder meer haar functies als volksvertegenwoordiger toelichtte en de aanwezigen de kans gaf om vragen te stellen.

De tijd vloog voorbij,  en na een voldoening schenkende dag kwam dan het moment om weer huiswaarts te keren …ditmaal wel zonder vertraging.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...