Boogaerts ontkent licht van de zon


N-VA-burgemeester Frank Boogaerts heeft gereageerd op de persmededeling van het Vlaams Belang inzake de rituele slachtingen. Volgens Boogaerts werd er geen vergunning afgeleverd voor het uitvoeren van rituele slachtingen omdat een aanvraag niet nodig is en het enkel moet gemeld worden aan het stadsbestuur.

In de aanvraag is echter wel degelijk sprake van de inrichting van ‘een slachterij voor het uitvoeren van rituele slachtingen in het kader van godsdienstbeleving’ (zie bijlage onderaan). Wat Boogaerts er ook niet bij vertelt, is dat hij als burgemeester deze activiteit op het grondgebied kan verbieden.

Maar het Vlaams Belang is uiteraard graag bereid hem een helpende hand uit te steken. Op de volgende gemeenteraad, doet het Vlaams Belang het voorstel om alle tijdelijke slachtvloeren voor het organiseren van onverdoofd slachten op het grondgebied van onze stad te verbieden. Dat kan eenvoudig door een artikel in te voegen in het politiereglement. Vorig jaar nog steunden de N-VA-gemeenteraadsleden dit voorstel. Benieuwd of ze dit ook deze keer zullen doen…

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...