Busje komt niet (meer) op zaterdag

De invoering van de nieuwe dienstregelingen van vervoersmaatschappij De Lijn hebben verstrekkende gevolgen voor de bewoners van de woonwijk Herderin. Kort na de heropening van de Grote Markt werden de busverbindingen op zaterdag drastisch teruggeschroefd.

Op zaterdagen wordt lijnbus 1 (Herderin – Lisp – Broechem) beperkt tot aan het station. Vanaf ’s morgensvroeg tot pakweg 15 uur rijden meer dan 10 bussen niet naar de wijk Herderin, die er normaal wel zouden heenrijden. Alleen lijnbus 2 passeert nog een drietal keer de wijk Herderin (om 09u53, om 11u53 en om 13u53). Dit is veel te weinig om zelfs van een basismobiliteit te spreken. Bij de invoering van de nieuwe dienstregelingen hing aan de desbetreffende bushalte een dienstregeling met 14 bussen van lijn 1 de wijk Herderin passeren. Tel bij deze 14 nog eens 3 bussen bij van lijn 2, dan kom je uit op 17 bussen tot 15 uur. Door een beslissing van De Lijn vallen er dus 14 bussen in wijk Herderin weg. Wanneer de bewoners van de Herderin gebruik willen maken van het openbaar vervoer, moeten ze naar de dichtstbijzijnde halte gaan die op zowat 1,5 km afstand ligt.

Reden genoeg voor Olivier Peeters om tijdens de laatste gemeenteraad van deze legislatuur het schepencollege hieromtrent te ondervragen. De gemeenteraad komt maandag as. bijeen vanaf 19u. in het stadhuis. Iedereen is van harte welkom.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...