CD&V/N-VA opnieuw overstag?

De ‘nieuwe’ plannen voor de Grote Markt, die deze week aan de raadsleden en de pers werden voorgesteld, hernemen grotendeels wat door de inwoners in een referendum werd verworpen. De plannen gaan zelfs verder dan wat we tot hiertoe allemaal kregen voorgeschoteld.

Vraag blijft nu wat het kartel CD&V/N-VA -ooit hevig tegenstander van onder meer geen verkeer achter het stadhuis- gaat doen in de gemeenteraad van maandag aanstaande? In Gazet van Antwerpen van vandaag is voormalig NV-A-schepen van Financiën, Frank Boogaerts, wel reeds bijzonder kritisch over het ‘nieuwe’ plan en herhaalt hij zelfs letterlijk de eerdere kritiek van het Vlaams Belang.

Het zou echter niet de eerste keer zijn dat CD&V/N-VA een bocht van jewelste zou maken, denken we maar aan de invoering van di(e)ftar. Spreken en doen is duidelijk niet hetzelfde… Het feit dat het ‘nieuwe’ plan al in deze verregaande fase is geraakt, doet overigens het ergste vermoeden.

Maar maandag aanstaande weten we dus meer tijdens de gemeenteraad: afspraak vanaf 19u30 ten stadhuize.


Foto: Het alternatief plan voor de Grote Markt, toen nog mét onder meer verkeer achter het stadhuis, zoals het destijds door CD&V/N-VA werd voorgesteld.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...