Dik in ’t zak gezet

Op Valentijnsdag was het aantal vuilniszakken rond de ondergrondse afvalcontainers (OCT’s) weer amper bij te houden. Koploper was het Renaat Veremansplein met 27 zakken naast de container.

Het was Marcel Taelman die na een korte rit door de binnenstad een alleszeggende fotoreportage kon vastleggen. Ook de OCT’s van het Wallenhof, de Spuilei, de Huibrechtstraat, de Vismarkt, de brug aan de De Heyderstraat, het Kartuizers, de Anton Bergmannlaan, alle containers in de Eeuwfeestaan, enzovoort lagen bezaaid met restafval.

In een reactie beweert afvalbeheerder Ivarem dat geen enkele OCT technische mankementen had. Pure onzin natuurlijk, uit eigen ervaring weten we dat verschillende afvalcontainers niet naar behoren functioneerden. En dan is er nog de fameuze alles-of-niks-deadline van 1 maart: als de OCT’s tegen dan nog niet werken, is het volgens Marleen Vanderpoorten ‘gedaan’. Maar gedaan met wat, vragen we ons dan af? Het stadsbestuur is immers voor jaaaaren gebonden aan de rampzalige Di(e)ftar! Of had Vanderpoorten het eerder over zichzelf?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...