Een brief aan de Lierse burgers


Ik ben als burger van Lier geschrokken van de eerste gemeenteraad. Ik dacht dat er verandering zou komen met het nieuwe bestuur, maar niets is minder waar… Van de VLD wist ik het al, maar van de N-VA had ik meer verwacht voor de burger!


 


Ik dacht dat er bij de raadsleden van de N-VA meer volksmensen zouden zitten die de kaart van de burger zouden trekken, maar ik heb me blijkbaar vergist. Ook de nieuwe N-VA’ers volgen een standpunt dat hen louter politiek wordt opgedrongen en de burger blijft met de nadelen zitten.


 


Enkele voorbeelden op een rijtje:


 


In de Vredebergstraat verdwijnen de paaltjes, maar er komen verbodstekens zodat er vanuit de Abtsherbergstraat nog altijd niemand door mag. Dit heeft totaal geen enkele zin of voordeel!


 


Op de markt mogen de wagens voortaan vóór 11u en na 18u vanuit de Rechtestraat naar de Lisperstraat rijden. Dit is precies dezelfde situatie die we hebben meegemaakt tijdens de proefopstelling met de dure neuzen. Zes maanden later werd die regeling opgegeven omdat ze gewoonweg niet werkte.  Ons nieuwe bestuur gaat dit nu opnieuw invoeren. Dit is een schande! In de zomer zal opnieuw duidelijk blijken dat dit niet werkbaar is.


 


Ook zeer spijtig is dat deze ingreep (die bovendien de situatie slechter zal maken dan nu het geval is) alleen maar geld gaat kosten en duidelijk weer met politieke spelletjes te maken heeft.


Een optimaal verkeersplan zou erin bestaan om het doorstromend verkeer dat in Lier een bestemming heeft toe te laten, en terzelfder tijd de volledige Grote Markt toch aan de zwakke weggebruiker te geven. Het zou veiliger en gezonder zijn, en nog veel meer voordelen hebben. Spijtig genoeg primeert de politiek op een open en democratisch debat en ontbreekt de ernst om het meest voordelige verkeersplan voor Lier naar voor te schuiven.


 


Marcel Taelman
Gemeenetaarslid


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...