Eerste indruk van Lier tijdens start koopjes periode

De eerste indruk is de belangrijkste zegt men. Laten we voor Lier maar hopen dat dit niet het geval was want wie met de wagen naar Lier gekomen was op zaterdag 3 en zondag 4 januari om van de koopjesperiode te genieten kreeg niet dadelijk onze mooiste troeven te zien.

Wat men op de parking van de Gasthuisvest als eerste te zien kreeg was sluikstort en overvolle vuilnisbakjes. Fraai is anders.

Was het voor het stadsbestuur teveel moeite om ervoor te zorgen dat op de startdagen van de koopjesperiode, wat traditioneel toch veel mensen op de been brengt, onze straten er netjes zouden bijliggen en de vuilnisbakjes zouden geleegd zijn?

Of ging het stadsbestuur ervan uit dat mensen op koopjesjacht, na hun desastreus beleid voor de middenstand in de binnenstad,  toch niet meer naar Lier afzakken?

Ondertussen blijven de Lierenaars die wel betalen voor hun afval opdraaien voor dit non-beleid. Sluikstort gaat niet vanzelf weg door persmededelingen te versturen, wel door een actief afvalbeleid te voeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...