Geen knecht kan twee heren dienen (2)

Schepen van Stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en wonen, Walter Grootaers, heeft een tweetal weken geleden bekend gemaakt dat hij bestuurder en ondervoorzitter wordt van Lierse.

We hebben nog maar pas een artikel gewijd aan de cumulatie van mandaten en andere bezigheden, en aan de mogelijke onverenigbare belangen die hij als bestuurder van Lierse en als schepen van de stad zal ervaren. En kijk, zaterdag jl. lezen we in een krantenartikel dat de baas van Lierse, Maged Samy, bijna een volledige Egyptische voetbalploeg naar ons land heeft gehaald met overtreding van alle bestaande procedures. Er waren visa aangevraagd “voor een stage van enkele weken” maar de spelers zijn opgesteld bij Lierse en Turnhout gedurende het hele lopende voetbalseizoen
en zouden dan uiteindelijk binnenkort vertrekken.

Dit feit is misschien niet direct van Liers belang, maar toch, het kan beschouwd worden als een test
voor Walter Grootaers. Het is misschien geen directe conflictsituatie tussen een mandaat als schepen en een job als bestuurder van de betreffende voetbalclub, maar het zou wel een conflictsituatie moeten zijn voor een publieke gezagsdrager zoals Walter Grootaers. Hij kan er reeds over nadenken hoe hij met dergelijke feiten zal omgaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...