Grote bevraging over doorrijdbaarheid Vredebergstraat

Gemeenteraadslid Marcel Taelman houdt momenteel een grootschalige bevraging over het al dan niet doorrijdbaar maken van de Vredebergstraat. Sinds de knip op de Grote Markt is er in de Vredebergstraat enkelrichting ingevoerd van de Vismarkt naar de Abtsherbergstraat,  waardoor een grote groep inwoners  een hele toer door de stad moeten rijden om van noord naar oost te rijden terwijl het omgekeerd wel op kortst mogelijke manier kan.

Het Vlaams Belang vroeg reeds tijdens de gemeenteraad van 24 februari om de (niet-)doorrijdbaarheid te herbekijken, maar het voorstel werd toen door alle politieke fracties weggestemd. Dat de respons op deze bevraging nu groot is, bewijst dat het onderwerp wel degelijk leeft.

Was het trouwens niet de N-VA die in de vorige legislatuur  de meerderheid heeft verlaten n.a.v. het doorknippen van de stad?  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2012 was de doorrijdbaarheid van de binnenstad dan ook een van dé thema’s. Huidige burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) sprak toen nog: “Van belang in Lier zijn: herstel van de doorrijdbaarheid van het centrum, dat autoluw, bereikbaar en doorrijdbaar moet zijn.” Maar verkiezingsbeloftes zijn er natuurlijk om niet nagekomen te worden.

Het Vlaams Belang komt op dit onderwerp alleszins terug van zodra alle resultaten bekend zijn. Wie intussen meer info wil, kan contact opnemen met raadslid Marcel Taelman op het nummer 0475 79 91 38.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...