Grote Markt: windschermen of niet?

De heisa rond de windschermen op de Grote Markt duurt voort. Tijdens een turbulente gemeenteraad van juni jl. hield het schepencollege vast aan een verbod op windschermen voor alle horecazaken op de Grote Markt. Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open VLD) komt nu deels op die beslissing terug. “Uit veiligheidsoverwegingen”, klinkt het officieel.

Alleen aan weerskanten van D’Eycken Boom en ’t Belfort zullen windschermen komen. Alle andere horecazaken vallen overboord en krijgen de toelating om winschermen te plaatsen niet.

De manier waarop het stadsbestuur tewerk gaat roept toch vraagtekens op. Ofwel mogen alle horecazaken windschermen plaatsen, ofwel geen enkele. Maar de ene zaak wel en de andere niet, is werken met twee maten en gewichten en is dus om problemen vragen.

Het inroepen van de ‘onveiligheid’, veroorzaakt door de bussen en auto’s die via de rijweg langs de terrassen rijden, is trouwens zeer vreemd. Zal het stadsbestuur dan ook windschermen plaatsen aan de rimpelfontein of aan de marmeren banken aan de overzijde van de terrassen? Ook daar rijden auto’s en bussen immers rakelings langs de voetgangerszone… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...