Handelaars van Brug tot Brug in de kou

In de gemeenteraad van maandag 29 juni 2015 bracht fractievoorzitter Olivier Peeters een stevig en uitvoerig pleidooi tegen de nieuwe plannen van het stadsbestuur in verband met de leegstand.
Door de Berlarij, Berlaarsestraat en H.-Geeststraat buiten het kerngebied te plaatsen, is een verdere toename van de leegstand in deze straten onvermijdelijk. Zelfs eenvoudige zaken als bloemen voorzien, elke handelaar laten deelnemen aan wedstrijden van de stad,… is teveel gevraagd voor dit schepencollege.
Bij monde van Walter Grootaers verklaarde Open VLD dat de leegstand normaal is en zelfs zal toenemen tot 50 a 60%. Politiek kan daar niets aan veranderen, volgens deze partij.

Open VLD kan dus wel politiek winkelstraten stuk maken, herstellen niet. Zonder het mobiliteits- en parkeerbeleid drastisch aan te pakken kan dit inderdaad niet. Vlaams Belang zal de handelaars in ieder geval niet opgeven, en onze fractie zal blijven hameren op het feit dat er een totaalvisie nodig is om de leegstand aan te pakken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...