Heraanleg Hoog Lachenen armoe troef

De heraanleg van Hoog Lachenen, een zijweg van de Mechelsesteenweg met tweerichtingsverkeer, is armoe troef. Het aangelegde fietspad is er even breed als de rijweg waardoor auto’s niet meer kunnen kruisen. Aangezien het nieuwe fietspad wel 5 tot 10 centimeter hoger ligt dan het wegdek, hebben tegenliggers met de wagen de keuze: ofwel de banden lek rijden op de scheidingslijn of de betonnen biggenruggen (foto),  ofwel de gracht induiken.

Naast de brede fietsstrook bleven de hobbelige kasseien onaangeroerd. En de toestand wordt alleen maar erger. Alle (landbouw-)verkeer moet verplicht over de smalle rijstrook en duwen de kasseien in de richting van de grachten. Bij regenweer vormen de vele putten in het wegdek  voor verraderlijke plassen omdat de afwatering niet goed verloopt.

Schepen en buurtbewoner Gert Van Eester (CD&V/N-VA) is zelf ook niet te spreken over de problemen, maar verdedigt dan wel weer de beslissing van het schepencollege: “Het dossier handelt over de aanleg van een fietspad, niet over de heraanleg van de straat”, vindt hij. Maar wat als dat fietspad dienst moet doen als straat omdat auto’s niet meer kunnen kruisen, beste Gert?

Na een interpellatie van Olivier Peeters liet het schepencollege weten dat er binnenkort – in een poging om de scheve situatie wat recht te trekken –  enkele aanpassingen zullen gebeuren. Zo riep Jan Hermans (Lier&Ko) op om de aanwezige uitwijkstroken (modderstroken?) optimaal te benutten, rekent hij voor het kruisen op de ‘hoffelijkheid’ van de bestuurders, worden enkele putten gedempt en zullen de betonnen biggenruggen mogelijk weer verwijderd worden…

Veel zal het allemaal niet meer baten, want voor het overige is het kwaad  natuurlijk al lang geschied. De toegankelijkheid van de straat heeft door de mislukte heraanleg een ferme knauw gekregen, uit welke rijrichting het verkeer ook mag komen. Fraai bestuur is alleszins anders…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...