Herdenking overlijden Ernest Van der Hallen

De eerste zaterdag na het Zangfeest wordt traditioneel op de begraafplaats Kloosterheide het overlijden van  Ernest Van der Hallen herdacht; zo ook op zaterdag 9 maart ll.


Op 24 februari was het exact 65 jaar geleden dat Ernest Van der Hallen – Vlaams schrijver, katholiek jeugdleider, pelgrim- en jeugdbezieler, te Lier overleed. Hij was schrijver van poëtisch proza – denk aan ‘De Wind Waait’, ‘Vertelsels in juni’ en ‘Sprookjes uit de zomernacht’ -, reisverhalen en vormende brieven. Enkele tientallen belangstellenden woonden de herdenking bij, die gepaard ging met voordracht uit zijn werk door Bertennest-voorzitter Guido Van der Meersch en met een bloemenhulde.

Een delegatie van Vlaams Belang Lier-Koningshooikt, o.l.v. van onze voorzitter, legde een bloemenkrans neer op het graf. Ook vertegenwoordigers van de Van der Hallen-genootschap en het stadsbestuur legden een bloemenkrans neer. Voordien was er nog een korte hulde aan het graf van Dr. August Laporta.

Het verheugt ons dat het stadsbestuur van Lier aandacht schenkt aan deze herdenking, maar er kan nog meer gedaan worden rond deze Vlaamse én Lierse auteur. Zo moeten we nog steeds dulden dat het plein voor de bibliotheek “Kardinaal Mercierplein” heet.  Het zou werkeijk symbolisch zijn dit plein om te dopen tot “Nest Van der Hallenplein”. Een naam gelijk een klok!

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...