Horeca: onze zaak

De niet mis te verstane noodkreet die begin februari 2014 door verschillende Lierse horeca-uitbaters werd geuit, bewijst nog maar eens hoe kwetsbaar horecazaken kunnen zijn. De feiten spreken trouwens voor zich. Zeer recent legde café Felix (Zimmerplein) de boeken neer en in 2014 alleen al gingen anderen als Het Belofte Land (Begijnhofstraat), taverne Babbel & Co (Zimmerplein), taverne Pitta Paleis (Zimmerplein), café De Zuut (Begijnhofstraat), restaurant The Funky Buddha (Eikelstraat) en restaurant Toscana (Zimmerplein) hen noodgedwongen vooraf.

De vraag die men moet stellen is dan ook: heeft het middenstandsbeleid en het horecabeleid gefaald? Het antwoord: er is nooit een ernstig middenstandsbeleid of een horecabeleid gevoerd. Het Vlaams Belang wil dat dit dringend verandert en dat alle overheden – zeker de stedelijke – de verzuchtingen van middenstand en horeca leren kennen en er de nodige beleidsmaatregelen tegenover plaatsen. Zo pleit Vlaams Belang Lier-Koningshooikt al jaren voor een volwaardige Centrummanager die werkt aan een goed onderbouwd horecabeleidsplan in nauw overleg met de sector. Een dergelijk horecabeleidsplan is er nooit gekomen, laat staan van een visie die onze middenstand en horeca concreet moet ondersteunen.

Onder de titel ‘Horeca: onze zaak!’ lanceerde het Vlaams Belang een 10-puntenplan dat hiervoor alvast een eerste aanzet kan zijn. U vindt deze krachtlijnen terug in de bijlage onderaan.

Olivier Peeters
1

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...