In 2017 betaalde de Lierse belastingbetaler 107.768 euro voor het opruimen van zwerfvuil

Op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Ella Cornelis in verband met de opgehaalde hoeveelheid sluikstort in 2017 en de kostprijs hiervan, bleef het antwoord na 6 weken van excuses nog steeds uit. Na het versturen van een persmededeling gisteren (lees: http://vlaamsbelanglier.org/11613-2/) en een telefoontje van de krant kon de stad Lier plots wél de cijfers bekend maken.

En die cijfers liegen er niet om! Vorig jaar haalde de stad Lier maar liefst 120 ton zwerfvuil/sluikstort op. Het resultaat is een extra kost van 107.768 euro die de Lierse belastingbetaler mag ophoesten aan opruimingskosten.

De massa sluikstort neemt dus na al die jaren van Di(e)ftar niet af. Voor Vlaams Belang blijft de oorzaak hiervan de vele mankementen aan de OCT’s en de veel te hoge kostprijs. Als enige Lierse partij, die zich van in het begin verzette tegen het Di(e)ftar-systeem, zeggen wij ook vandaag klaar en duidelijk neen tegen een verlenging in 2021 van de beheersoverdracht met Ivarem!

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt pleit ervoor om, nadat de beheersovereenkomst afgelopen is, de OCT’s te vervangen door afvalcontainers die zonder badge opengaan en waar ook grote zakken probleemloos inpassen, zodat verstoppingen vermeden worden. Ook de vele problemen aan de elektronica en software behoren met het verwijderen van het badge-systeem tot het verleden. De Lierenaars en Hooiktenaars betalen dan jaarlijks een vaste afvalbijdrage.

Hiermee zal afval aanbieden eenvoudiger en goedkoper kunnen, en heeft niemand nog een reden om te sluikstorten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...