Kanaalweg alsnog open voor doorgaand verkeer

Het stond in de sterren geschreven dat de werken aan de Lierse Ring voor verkeersellende zouden zorgen. Ruim voor de werken pleitte gemeenteraadslid Marcel Taelman daarom voor het openstellen van de kanaalweg vanaf de Kesselsesteenweg tot de Waversesteenweg. Het stadsbestuur zou aan deze vraag een positief gevolg geven. Maar hoewel de werken reeds van start gingen, bleef de kanaalweg gesloten voor alle doorgaand verkeer.

Tijdens de gemeenteraad 17 november jongstleden verklaarde schepen van Openbare werken Bert Wollants (N-VA) dat de kanaalweg binnenkort toch open gaat. Eerst moet het laden en lossen bij aanpalende bedrijven gegarandeerd worden, onder meer door de plaatsing van een stalen overkapping. Pas dan zal doorgaand verkeer worden toegelaten.

Wel straf dat het stadsbestuur daar nu nog mee afkomt. De werken aan de Ring gingen reeds van start op 6 oktober. Ten laatste begin december, twee maanden later dus, zou de kanaalweg alsnog worden opengesteld. Afwachten of het deze keer wél het geval zal zijn. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...