Kapucijnenvest vertoont al terug spoorvorming

Amper een paar weken geleden werd de rijweg van de Kapucijnenvest voor de zoveelste keer hersteld en gedeeltelijk heraangelegd, en opnieuw ligt de weg er hobbelig bij en is er al een duidelijk begin van ernstige spoorvorming.

We kennen allemaal tientallen andere plaatsen in onze stad, waar er problemen met de bestrating zijn. In de Kartuizersvest bijvoorbeeld is de spoorvorming inmiddels zo erg, dat bij er zich bij regen diepe plassen ontstaan. Voetgangers moeten zich in veiligheid brengen voor het verkeer dat het water doet opspatten tot tegen tot tegen de gevels. 

Op de Sint Jansbrug ontbreken sinds geruime tijd al een aantal kasseien. De put, slechts een van de vele in onze stad, die daardoor ontstond, vormt een risico voor de veiligheid en kan bovendien schade veroorzaken. 

Op de Markt worden de boordstenen – ook na het plaatsen van de bloempotten – telkens opnieuw stuk gereden door de te grote bussen, die de stad doorkruisen… Maar da’s nog een ander probleem, waarop we later terugkomen.  

Deze kleine greep uit tientallen en tientallen andere plaatsen, doet ons vrezen dat er iets structureel misloopt bij de aanleg en het onderhoud van onze straten en pleinen. Van een zorgzaam en oplettend stadsbestuur mag men verwachten dat elke schade in het wegdek onmiddellijk wordt hersteld, en dat bij een definitieve heraanleg beter en zorgvuldiger wordt toegezien op de uitvoering van de werken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...