“Kei Sjiek!”

De datum van de gemeenteraadsverkiezingen kruipt dichterbij en dat zullen we geweten hebben. Onder het mom van “sensibilisering” startte het stadsbestuur een grote campagne met de slogan “Kei Sjiek! Net(t)e stad”.

De financiële situatie van de stad ziet er op z'n zachtst gezegd niet goed uit, maar voor de gelegenheid mag dat even achterwege blijven: een promofilmpje met Luc D'Heu in de hoofdrol en een affichecampagne op de stadsbussen konden niet aan het schouwspel ontbreken.

Deze campagne, een “proefproject” zoals Vanderpoorten het noemt, loopt niet toevallig tot 2 weken na… de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Maar het kan nog een stapje verder. Met een fameuze “wedstrijd” maken deelnemers kans op waardebons van 25 euro, 50 euro of zelf een iPod. “Maak een leuke foto en win een hippe prijs!”, klinkt het enthousiast. Voor de volledigheid: de wedstrijd loopt nog tot… 31 oktober.  

Dat het stadsbestuur de komende weken alles uit de kast wil halen om naar de gunst van de kiezer te dingen, valt te begrijpen. Maar dat dit gebeurt op kosten van de belastingbetaler, met geldprijzen en gratis technologische hebbedingen, zegt op zo'n korte tijd voor de verkiezingen alles. En da's ni “sjiek!”.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...