Kernversterking – Het verschil tussen wat men predikt en wat men doet!

In de laatste uitgave van het tijdschrift ‘Lokaal’ lezen we: ‘Daarnaast zet Lier in op kernversterking  met wervende acties en ondernemersvriendelijke maatregelen’.

Een zin die iedereen ondertussen al veel gehoord heeft, maar waarbij elke handelaar in de praktijk het tegendeel vaststelt. Geen enkele pestbelasting is afgeschaft, in de winkelstraten van Brug tot Brug worden in de zomer geen bloembakken meer geplaatst om er een gezellige winkelstraat van te maken.  Winkelpanden die te koop staan veranderen in appartementen zodat de overgebleven winkels geïsoleerd geraken en aan het uitzicht van leegstaande winkelpanden lijkt het stadsbestuur geen aandacht te willen geven.

Het lijstje is zeer lang want ook het sluikstort, het incompetent verkeersbeleid en het verder laten uitbreiden van winkels buiten de ring geeft weer dat het huidige stadsbestuur  absoluut niet in staat is een kernversterkend beleid te voeren.

Wervende acties? Als er iemand van het stadsbestuur misschien even kan duiden welke van die wervende acties ze georganiseerd hebben want het Vlaams Belang Lier kan er zich alvast geen herinneren. Ondernemersvriendelijke maatregelen? Dat diegene die dergelijke uitspraken doet eens komt vertellen aan een handelaar in het centrum welke maatregelen dat juist zijn.

Het volstaat niet van een zin genoeg te herhalen tot men het zelf gelooft. Excuses zijn er met hopen: crisis, veranderend winkelgedrag,  enz.  Maar er zijn evenveel oplossingen mogelijk en deze moeten bovendien niet altijd handenvol geld kosten. Het ondertussen afschaffen  van gemeenteraden wegens ‘geen dossiers’ , is dan ook wraakroepend. Indien het stadsbestuur echt niets beters kan verzinnen dan te wachten tot het vanzelf opgelost geraakt, kunnen ze misschien eens luisteren naar wat het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt te zeggen heeft. Want onze Vlaams Belang afdeling heeft WEL oplossingen voor een kernversterkend beleid. Dan wel nog  even het eigen gelijk aan de kant durven te plaatsen want wat baten kaars en bril als N-VA en Open-VLD niet zien en wil…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...