Kiezer wil meer Vlaanderen

De kiezer heeft gesproken: N-VA haalt een zeer sterk resultaat, waarvoor ook de partij door Jan Mortelmans werd gefeliciteerd. Het Vlaams Belang kan niet tevreden zijn met zijn score, maar is allerminst van de kaart geveegd.

Wij blijven een duurzame factor in het Vlaamse politieke landschap. “Wij hebben gezaaid, anderen oogsten,” aldus Bruno Valkeniers, Filip Dewinter en Gerolf Annemans in een reactie. “Dit is een nederlaag voor België en een overwinning voor Vlaanderen.”

In dat verband merkte ook Yves Desmet (De Morgen) zondagavond op dat de drie staatsdragende – Belgische – partijen voor het eerst in de geschiedenis niet meer de helft van de stemmen halen.

Het Vlaams Belang behaalde in het kanton Lier 16% en wordt daarmee na N-VA de tweede partij (29,5%). CD&V scoort 15,2%, SP.a 13,94% en Open VLD 13,04%.

Jan Mortelmans wenst alle kiezers van harte te danken voor het vertrouwen. Dank uiteraard ook alle militanten, leden en kaderleden die zich de afgelopen jaren, weken en dagen bijzonder hard hebben ingezet. De strijd is nog niet gestreden, hij begint pas!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...