Klucht rond di(e)ftar duurt voort

De klucht rond di(e)ftar duurt onverminderd voort. De verdeling van de badges liep volledig in het honderd, de ondergrondse afvalcontainers (OCT’s) functioneren zelden naar behoren, mankementen aan het systeem blijven – zelfs na aanpassing of herstelling – dagelijkse kost.

Uit antwoord op een interpellatie van Ella Cornelis blijkt dat momenteel nog altijd vijf grote afvalcontainers bovengronds staan wachten op installatie. Volgens het schepencollege ligt het probleem bij de lokalisatie van de nutsleidingen. Omdat het vaak om oude leidingen gaat, is het blijkbaar moeilijk om te weten waar de containers kunnen komen en waar niet.


Kan allemaal best zijn, maar daar nu nog mee afkomen getuigt simpelweg van een barslechte voorbereiding. De installatie van de OCT’s werd er vliegensvlug doorgejaagd, zonder goed en wel te weten of de locatie verantwoord en/of haalbaar zou zijn. De omschakeling naar di(e)ftar is intussen bijna vier maanden oud, maar de situatie is er – op zijn zachtst gezegd – allesbehalve beter op geworden…

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...