Maak Lierse centrumbon toegankelijk voor alle handelaars

Met enige ophef kondigt het stadsbestuur aan dat alle detailhandelszaken, gelegen binnen de Vesten, kunnen deelnemen aan de actie ‘centrumbon’. Zo wordt het vaak voorgehouden in de stedelijke communicatie.

 

Het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt stelt echter vast dat dit helemaal niet klopt. Handelaars die bijvoorbeeld lid zijn van het NSZ (Neutraal syndicaat voor zelfstandigen) kunnen zich tot op vandaag niet inschrijven. Het stadsbestuur werkt dus blijkbaar met twee maten en twee gewichten.

 

Het Vlaams Belang stelt zich verder de vraag of het uitsluiten van een deel van de handelaars past in het kernversterkend beleid, dat het stadsbestuur beweert te voeren? Lierse handelaars, die lid zijn van de ‘verkeerde’ organisatie, worden benadeeld en op kosten gejaagd. Ze moeten lid worden van een tweede organisatie en hiervoor extra betalen, of ze lopen gewoon klanten met een centrumbon mis.

 

Het Vlaams Belang vraagt dan ook dat elke discriminatie tegenover een belangrijk deel van de Lierse handelaars wordt weggewerkt. Alleen dan kan de ‘centrumbon’ een ondersteunende maatregel worden voor àlle handelaars, zoals het op dit ogenblik door het Lierse stadsbestuur gecommuniceerd en verkocht wordt.

 

 

 

 

 

Bart Verhoeven

Afdelingsvoorzitter Vlaams Belang

Lier-Koningshooikt

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...