Marleen Uitgeblust?

Herinnert u zich nog ons cynische pamflet n.a.v. het referendum? Daarin namen we de leden van de monstercoalitie flink op de korrel. Marleen Vanderpoorten werd er aangekondigd als Marleen Uitgeblust…

Het bleken profetische woorden. Want wat stellen we vandaag vast?Vanderpoorten gaat zich met haar partij rustig bezinnen over haar positie als burgemeester. Ze weet namelijk niet of ze nog de kracht heeft om door te gaan! Alleen al het feit dat ze twijfelt of ze wel nog de kracht heeft, zou voor haar het signaal moeten zijn om ermee te kappen als burgemeester. In het belang trouwens van alle Lierenaars en Hooiktenaars.

Het Vlaams Belang heeft altijd gewaarschuwd voor en we waren altijd tegen de loodzware cumul van het burgemeesterschap en de functie van Vlaams parlementsvoorzitter. Dat zijn functies die niet te combineren vallen. Jammer dat ze pas nu tot dat besef lijkt te komen.

Het is niet zozeer het slechte verkiezingsresultaat van Vanderpoorten maar wel haar non-beleid de afgelopen jaren in combinatie met haar uitspraak die het Vlaams Belang doet besluiten dat ze zo vlug mogelijk een stap achteruit zet in Lier.


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...