Meer van hetzelfde

Nog altijd worden de straten bijzonder slecht onderhouden. Op de meeste plaatsen is de verf van de zebrapaden zo goed als helemaal verdwenen. Op de hoek van Ring en Berlaarsesteenweg blijft er dan weer een bouwwerf van stenen en verkeersborden achter na de werken die daar gebeurden. Volgt onze stad de werkzaamheden dan niet op of moeten de aannemers hun werf dan niet proper achterlaten?


Op tal van andere plaatsen ziet het er niet beter uit. Stuk gereden voetpaden of boordstenen en scheef of omver gereden paaltjes worden gewoonweg niet hersteld. Momenteel worden er zowat overal in Lier betonnen blokken in de grond gestoken. Blijkbaar kan Decaux nog altijd naar eigen believen uitbreiden en mogen we binnenkort een nieuwe explosie van reclameborden verwachten. Wat daarbij opvalt, is dat er op sommige plaatsen wéér geen rekening wordt gehouden met voetgangers en gehandicapten. Pas als de borden er staan, zal ook duidelijk zijn dat niet overal het verkeersreglement nageleefd wordt.


In de gemeenteraad werd door Marcel Taelman al meer dan eens de onveiligheid van de fonteinen op de Grote Markt onder de aandacht gebracht. Hij kreeg nooit gelijk en zijn argumenten werden telkens van de tafel geveegd. Maar toch staan er nu al weken afsluitingen rond. Zou hij dan toch gelijk gehad hebben? Of moesten er eerst nog meer burgers verongelukken? En dan was er bijvoorbeeld het politieke spelletje van de paaltjes die weggenomen werden in de Vredebergstraat. De N-VA doet de paaltjes weg en de Open VLD plaatst een verbodsteken dat er niemand door mag… Hoe hypocriet kan men wel zijn?

Het lijkt er steeds meer op dat het huidige stadsbestuur alsmaar meer in de voetsporen loopt van het vorige. Na 3,5 maanden is alleszins maar weinig te merken van de beloofde veranderingen…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...