Middenstand dan toch in de aanval

Het heeft een tijdje stil geweest rond de middenstanders van de Grote Markt. Maar gisteren maakte ze via een persconferentie dan toch bekend actie te blijven voeren tegen de geplande aanslag op de bereikbaar- en doorrijdbaarheid van de stad. De zelfstandigen vrezen – uiteraard volkomen terecht – dat de nieuwe situatie in combinatie met het verlies aan parkeerplaatsen de doodsteek zal betekenen van de  middenstand in het centrum van onze stad. De middenstanders blijven ijveren voor een vlotte toegankelijkheid tot de Grote Markt en een doorrijdbaarheid van de stad met verkeer achter het stadhuis.

Helaas bleek gisteren al tijdens de gemeenteraad in antwoord op een interpellatie van Ella Cornelis dat Jan Hermans daar absoluut niet van wil weten. Hij gaat resoluut door met het negeren van de volksraadpleging. De handelaars hebben nu een advocaat onder de arm genomen om hun belangen te behartigen.

Ook het Vlaams Belang blijft zich verzetten tegen de geplande verkeerscirculatie. Niemand is tegen een heraanleg maar wat is een mooi heraangelegd marktplein waard als daar niemand nog gebruik van maakt…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...