Monstercoalitie wil integratiedebat niet voeren

Voor de 2de keer op rij  ging de monstercoalitie het integratiedebat uit de weg. Tijdens de begrotingsbespreking probeerde Jan Mortelmans opnieuw het debat aan te gaan over de mogelijke bouw van een religieus cultureel centrum. Mortelmans wilde van het schepencollege weten hoe het tegenover dit project stond – niet stedenbouwkundig – maar louter en alleen vanuit maatschappelijk oogpunt. Vindt het stadsbestuur het kunnen dat de Turkse gemeenschap zomaar foert zegt tegen onze cultuur, waarden en normen? Kan het zomaar dat zij zich afkeren van ons cultureel centrum CC De Mol? Is dit verenigbaar met het integratiebeleid dat de verschillende overheden nu al jaren proberen te voeren? Allemaal vragen waarop het schepencollege niet wenste te antwoorden.

Schepen Freddy Callaerts (Lier Leeft) schoot wel de hoofdvogel af: “Zet uw vragen op papier, maak er een interpellatie van en ik zal volgende keer antwoorden” was zijn op zijn zachtst gezegd onnozele uitleg. Want de begrotingsbespreking tijdens de gemeenteraad is bij uitstek de plaats en het tijdstip om een debat te voeren over het beleid van het stadsbestuur. De begroting zou de emanatie moeten zijn van een beleid waarachter het ganse college zich kan scharen. Maar neen, niks daarvan, liever zedig zwijgen dan te moeten toegeven dat het integratiebeleid compleet heeft gefaald. Lieve zich van de domme houden, dan toegeven dat al die honderduizenden euro’s de afgelopen jaren verloren moeite zijn geweest. Want dat is het toch.

Het duurt wellicht nog een poosje. Maar de ogen van de politici zullen vroeg of laat wel opengaan. Het Vlaams Belang zet zijn strijd voor een Liers Lier en een Vlaams Vlaanderen alleszins onverminderd verder!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...