N-VA en de truken van de foor

Op een vergadering van de fractievoorzitters van alle politieke partijen in Lier werd er, op vraag van onder andere de meerderheid, afgesproken om over punten die op de agenda gezet worden van de gemeenteraad niet meer vooraf te communiceren met de pers.

Alle politieke partijen hielden zich daaraan, met uitzondering van de meerderheidspartij N-VA, die de afgelopen maand meermaals die afspraak naast zich neerlegde. Enkele oppositiepartijen vroegen tijdens de gemeenteraad van november hierover dan ook meer uitleg aan burgemeester Bogaerts (N-VA).

Met het excuus dat die afspraak niet op papier stond, trachtte de burgemeester dit goed te praten. Sterker nog,  de burgemeester stelde ook dat zolang er niets op papier staat ‘iedereen zijn goesting mag doen’.

Voor het Vlaams Belang Lier – Koningshooikt is dit meer dan een brug te ver. Het is niet omdat de kermis in de stad staat, dat de meerderheid truken van de foor moet gebruiken om de oppositie te laten zwijgen. Het niet nakomen van beloftes blijkt stillaan voor N-VA een gewoonte te zijn geworden.

Gezien de afspraken die de meerderheid maakt geen eurocent waard zijn, moet het stadsbestuur niet meer rekenen op de medewerking van het Vlaams Belang om nog in te stemmen met dergelijke afspraken.

Wanneer het Vlaams Belang het nodig acht, in het belang van de burgers te moeten communiceren met de pers, zal het dat dan ook doen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...