N-VA Lier blijft kiezen voor verengelsing van onze Vlaamse stad

Onder de bevoegdheid van N-VA burgemeester Frank Boogaerts geeft de stad Lier een beeldmerk vrij (schapenkoppenlogo) voor Lierse handelaars die een eigen product creëren in of met de vorm van een schapenkop.

Tot zover een uitstekend initiatief dat Vlaams Belang enkel kan toejuichen. Naast het logo zijn de handelaars echter verplicht om de zin ‘100% made in Lier’ te gebruiken.

Voor Vlaams Belang Lier – Koningshooikt is het onbegrijpelijk dat juist de zelfverklaarde Vlaams-nationalisten van N-VA hier de handelaars verplichten mee te werken aan de verengelsing van onze taal en stad.

Op een moment dat vele burgemeesters van gemeenten die aan de taalgrens liggen en in de rand rond Brussel, alle moeite van de wereld doen om handelaars ervan te overtuigen om een Nederlandstalige naam voor hun zaak te kiezen, kiest N-VA Lier hier resoluut voor vervreemding van de eigen taal.

Niet enkel zijn er vele goede alternatieven mogelijk in het Nederlands, het is bovendien ook niet meer dan logisch om een streekproduct in de eigen taal aan te prijzen.

De minachting van een stadsbestuur in Lier voor de eigen moedertaal is nooit groter geweest dan vandaag. Onder het N-VA bestuur in onze stad worden steeds meer Engelse woorden en uitdrukkingen gebruikt om indruk te maken en op te scheppen vanuit een minderwaardigheidscomplex. Het is de hoogste tijd dat N-VA Lier zich bezint en stopt met deze taalgenocide.

Vlaams Belang Lier – Koningshooikt vraagt dan ook met aandrang aan het schepencollege om de verplichte bijhorende zin te wijzigen in een Nederlandstalige variant of op zijn minst om een bijkomende Nederlandstalige versie te maken, zodat de handelaar zelf kan kiezen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...