Niet alle verkeersborden staan reglementair

Op meerdere plaatsen in Lier en Koningshooikt staan verkeersborden te laag bij de grond. Dat lijkt een bijkomstigheid, maar in de praktijk is zo’n nalatigheid soms best pijnlijk. Letterlijk dan.
 
De verplichte hoogte van verkeersborden op voetpaden is minimum 2,10 meter. Bijvoorbeeld aan de spoorwegtunnel is dat niet het geval: het bord staat te laag tegen de grond en een slechtziende is er onlangs met het hoofd tegen gelopen met een ernstige kwetsuur tot gevolg.
 
Na een tussenkomst van Marcel Taelman werd het verkeersbord verplaatst… maar niet verhoogd. Het probleem is met andere woorden niet opgelost. Ook op andere plaatsen staan borden niet volgens de reglementering en vormen ze een risico voor slechtzienden en mindervaliden, zoals het bord aan de Veemarkt (foto) of het reclamebord op de brug Antwerpsestraat/Van Boeckellaan.
 
Schepen Jan Hermans ontkent het probleem niet, maar voorlopig is het nog onduidelijk wanneer alle verkeersborden onderworpen worden aan een controle (laat staan wanneer alle verkeersborden op de juiste hoogte worden geplaatst). Nog wel wat werk aan de winkel dus, al is het maar om een incident als dat aan de spoorwegtunnel in de toekomst te kunnen vermijden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...