Novemberfoor dit jaar gedeeltelijk terug op Grote Markt

Vlaams Belang eist definitieve terugkeer

Het Vlaams Belang heeft kennis genomen van de beslissing van het schepencollege inzake de standplaats van de novemberfoor dit jaar. Het schepencollege laat de novemberfoor voor een deel terugkeren naar de Grote Markt en het Zimmerplein. De grote attracties blijven evenwel op de Gasthuisvest.

Het stadsbestuur doet hier duidelijk aan schadebeperking met in het achterhoofd de gemeenteraadsverkiezingen. Het blijft in feite een vis noch vleesbeslissing waarmee niemand echt tevreden kan zijn, de marktkramers noch bezoekers en horeca. Het uiteentrekken van de huidige foor zal de sfeer alleszins niet ten goede komen als er niet bijkomende kramen komen op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest is geen horeca en het verlies van tientallen parkeerplaatsen gedurende drie weken is nadelig voor de mobiliteit én de lokale economie. Trouwens het bewijs voor de slechte locatie van de Gasthuisvest is het plaatsen van een drankkraampje én een toiletwagen. Het Vlaams Belang is alleszins benieuwd wie daarvan de leverancier zal zijn…

Het Vlaams Belang blijft bij zijn standpunt dat de novemberfoor definitief en in zijn geheel naar de Grote Markt en het Zimmerplein moet terugkeren. De partij zal VLDLMM en CD&V hieraan tijdens de campagne én in de gemeenteraad blijven herinneren.

Jan Mortelmans

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...