OCMW-voorzitter gaat in op vraag Vlaams Belang

Toch raadsvergadering in april

OCMW-voorzitter John Vermeulen komt terug op z’n eerdere beslissing om in de maand april geen OCMW-raad bijeen te roepen. (zie onze persmededeling van 5 april jl.). Met aangetekend schrijven werd hij er door raadsleden van het Vlaams Belang op gewezen dat hij met deze beslissing de wet overtrad. Die bepaalt immers uitdrukkelijk dat er elke maand een OCMW-raad dient gehouden te worden. Onze OCMW-raadsleden vroegen de voorzitter dan ook om terug te keren naar de wettelijkheid en de Raad deze maand alsnog bijeen te roepen.

Met succes, want het OCMW heeft nu via e-post een wijziging van de vergadering meegedeeld. De eerder geplande vergadering van 3 mei wordt vervroegd naar 26 april. Ook het Vast Bureau zal nog deze maand samenkomen. Daarmee weten ze bij de monstercoalitie meteen dat men niet zomaar met het Vlaams Belang solt.

OCMW-raadslid Walter Mariën zal trouwens van de gelegenheid gebruik maken om de meerderheid te interpelleren, onder meer over het gebrek aan transparantie binnen het OCMW.

Jan Van Gorp
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...