Ontsluiting openbaar vervoer geen stap verder

Het schepencollege is en blijft ‘in onderhandeling’ met De Lijn om de krachtlijnen naar de toekomst te definiëren. Dat werd duidelijk na een nieuwe vraag van Frans Verzwyvel over de ontsluiting van het openbaar vervoer.

De monstercoalitie herhaalde daarmee exact hetzelfde wat het al sinds het begin van deze legislatuur verkondigt. Het ziet er dus sterk naar uit dat de huidige situatie en de frequentie van de grote (harmonica-)bussen voor een lange tijd ongewijzigd zal blijven.

Als antwoord op eerdere vragen van Verzwyvel schoof de monstercoalitie de mobiliteitsdiscussie telkens door naar het  ‘verkeerscirculatieplan’. Dit drastisch plan werd intussen voorgesteld, maar over de ontsluiting van het openbaar vervoer of de aanwezigheid van de Lijnbussen in het stadscentrum was zo goed als niets terug te vinden.

De opeenvolgende jaren aan ‘onderhandelingen’ hebben duidelijk bitter weinig teweeggebracht. Of zoals schepen Jan Hermans (Lier&Ko) het zelf verwoordde: “eigenlijk hadden we al veel verder moeten staan”… Maar daar zijn de Lierenaars en Hooiktenaars natuurlijk geen stap mee verder.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...