Onveilig

In de Ketelaarstraat, een kort en smal straatje dat uitkomt op de Berlarij, zijn een paar garages gelegen. Om die garages te bereiken, dienen de bewoners vanuit de richting Berlarij voorwaarts de garage binnen te rijden. Bij het uitrijden van de garages zijn deze bewoners dan verplicht achteruit de Berlarij op te draaien.  Een heel gevaarlijk maneuver, omdat de Berlarij op die plek een kleine bocht maakt en deze situatie ook voor de voetgangers heel wat risico inhoudt.

Eerder zorgde het vorige stadsbestuur voor een “klappaaltje” in kunststof,  waar de bestuurders overheen konden rijden, zodat de voertuigen ook vooruit, richting Kluizeplein, konden wegrijden.

De huidige bestuursploeg plaatste hier nu een vast paaltje, omdat de installatie van een nieuw klappaaltje te veel geld zou kosten.

Bijhorende foto toont wat daar intussen het resultaat van  is. Maar nog erger is uiteraard dat de veiligheid van onze burgers blijkbaar niet op de eerste plaats komt.

We pleiten ervoor om alsnog een klappaaltje te plaatsen, of om het huidige paaltje gewoonweg te verwijderen zodat de plaatselijke garagehouders geen onnodige risico’s moeten nemen bij het achterwaarts inrijden van de Berlarij.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...