Op zijn zondags

Iedereen kan vaststellen dat de doorgang van de kleine naar de grote parking Gasthuisvest bijna elke zondag belemmerd of zelfs helemaal afgesloten wordt door verkeerd geparkeerde auto’s. Of de chauffeurs hier schuld treft is maar de vraag. Blijkbaar is het eenvoudiger om witte lijnen te schilderen dan om ze te verwijderen. Zeker als je van de kleine parking komt, zijn de witte lijnen nog steeds zichtbaar. Duidelijk is anders.

Op een zondagmiddag staan er gemiddeld dan ook een 5-tal auto’s verkeerd geparkeerd op de kleine parking. Daardoor komen andere auto’s eveneens in de problemen en dikwijls raakt het verkeer er zelfs helemaal geblokkeerd. De chaos die zo ontstaat en het feit dat er nauwelijks of nooit wordt gecontroleerd, roept al gauw het beeld op dat het in Lier allemaal zo nauw niet steekt. ‘s Zondags kan zowat alles.

In de week vallen de retributies en PV’s echter met bakken uit de lucht. De eerste en voornaamste slachtoffers hiervan zijn de mensen die nog de moeite doen om in Lier-centrum te winkelen en die daarbij soms heel eventjes  verkeerd geparkeerd staan (of geen parkeerticket hebben) om (zwaardere) stukken te brengen of af te halen bij de Lierse handelaars.

Het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt vraagt met aandrang aan het stadsbestuur om de witte lijnen volledig te verwijderen van de doorgang kleine parking naar grote parking Gasthuisvest. En, wanneer dit volbracht is, de politie ook op zondag controles te laten uitvoeren op de parking Gasthuisvest.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...