Politieke feesten?

De monstercoalitie heeft eindelijk een teken van leven gegeven inzake ‘800 jaar stadsrechten’. Algemeen wordt namelijk aangenomen dat Lier op het einde van de twaalfde eeuw werd verheven tot stad. In 2012, op het einde van deze legislatuur, zal het dus 800 jaar geleden zijn dat Lier in een akte als een ‘oude stad’ wordt opgegeven.

Het is nogal vanzelfsprekend dat het stadsbestuur daar bijzondere aandacht zou aan schenken en alle steun verleent aan het organiseren van grootse activiteiten. Het is wel jammer dat de oprichting van een vzw om deze feesten te coördineren pas nu uit de startblokken lijkt te schieten. Aan het Vlaams Belang zal het niet gelegen hebben. De partij waarschuwde reeds onmiddellijk na de installatie van de nieuwe gemeenteraad om daar dringend werk van te maken.

Maar misschien zijn we voorbarig ongerust. Misschien komt alles wel in orde. Alhoewel. De vzw lijkt nu al een valse start te nemen met het aantrekken van politiek georiënteerde figuren. Peter Claes wordt voorzitter van de nieuwe vzw. Claes is de echtgenoot van Sophie D’Hulst, extreemlinks gemeenteraadslid voor Lier&Ko en werkt voor de rode VRT. Coördinator wordt de ook al rode Johan Van Rooy. U herinnert zich hem misschien als de man die ‘Ons Lier’ naar de vaantjes hielp. Daarna verging het hem al even goed bij SLP, het minipartijtje van Els – van Kessel – Van Weert, waar hij als woordvoerder samen met zijn partij mee ten onder ging.

Maar nu zijn we misschien weer te kritisch, zou ons aller Marleen zeggen. De positieve toer dus op: we geven de vzw een kans. Maar het Vlaams Belang zal er vanuit de gemeenteraad op toekijken dat de feesten rond 800 jaar stad in en buiten Lier stevig zullen gepromoot worden en dat ze met medewerking van de Lierse en Hooiktse verenigingen tot een grandioos succes zullen uitgroeien.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...