Proper Lier: een moeizame bevalling

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in 2015 hoorden we de burgemeester zeggen: “IJveren voor een proper Lier is één van de absolute prioriteiten.”.

Van die ijver valt vandaag echter nog steeds niet veel te zien. Zo stelde Vlaams Belang raadslid Ella Cornelis in juni een schriftelijke vraag aan het schepencollege om eindelijk iets te doen aan de ronduit smerige toestand van de voetgangerstunnel aan de Antwerpsesteenweg.

Een maand later kreeg ons gemeenteraadslid als antwoord dat deze onder de verantwoordelijkheid valt van WERKMMAAT, en dat dit zou worden doorgegeven.

In september, 2 maanden later dus, was er nog steeds geen verbetering. Dan nog maar eens proberen via het indienen van een mondelinge vraag voor de gemeenteraad van september. Tussen het indien van de mondelinge vraag op donderdag en de gemeenteraad van maandag heeft men dan de muren in de tunnel netjes gemaakt. De muren van de in- en uitgang van de tunnel werden daarbij niet gedaan en zijn nog steeds vuil en smerig. Begrijpen wie kan.

Tijdens de gemeenteraad erkende schepen Wollants (N-VA) dat dit niet kon en beloofde hij op een volgende vergadering met WERKMMAAT duidelijk te maken dat dit tot hun takenpakket behoort.

Op de vraag van Vlaams Belang gemeenteraadslid Ella Cornelis wanneer dit dan proper gemaakt zal worden, kon de schepen niet antwoorden.

Zelfs als een vuile situatie aangekaart wordt, is het blijkbaar niet mogelijk voor het stadsbestuur om hier adequaat te handelen. Als dit het toonbeeld is van hoe het stadsbestuur omgaat met een absolute prioriteit, vraagt Vlaams Belang Lier – Koningshooikt zich af hoe het met de ijver zit voor problemen die geen absolute prioriteit zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...